Vad gjorde jag innan jag startade eget företag?

För 15 år sen skrev jag på mitt första anställningskontrakt som Produktionsledare på Coops marknadsavdelning och startade min resa inom branschen. Här kan du läsa om mina tidigare arbetslivserfarenheter.

Amanda blickar tillbaka till innan hon startade eget.

Jag var 20 år när jag fick min första anställning och hade precis avslutat KY-utbildningen Marknadsförare inom försäljning och affärsutveckling. Som Produktionsledare jobbade jag inom tryckt media men fattade snabbt tycke för det digitala och har sedan 2010 främst jobbat som Webbredaktör på ett gäng olika online- och marknadsavdelningar.

Här kan du läsa mer om vilka roller jag haft och på vilka företag

2021 och framåt – Webbkommunikatör Stockholm

Under våren 2021 mitt under pågående pandemi bestämde jag mig för att prova mina vingar som egen och startade Webbkommunikatör Stockholm AB.

2018-2021 – Marknadsansvarig, Skärgårdshotellet

Som marknadsansvarig för min familjs hotell Skärgårdshotellet i Nynäshamn ansvarade jag för Skärgårdshotellets varumärkesupplevelse från idé till utförande, både online och offline.

2015-2018 – PIM-ansvarig / Webbredaktör, Fjällräven International

Fjällräven var jag en del av det globala digitala marknadsteamet. Som Webbredaktör arbetade jag med varumärkesinnehållet online och deltog i utvecklingsprojekt av Fjällrävens webbplatser. Som PIM-ansvarig säkerställde jag att all produktinformation, produktfoton och produkttexter var relevanta för konsumenter i Fjällrävens olika försäljningskanaler.

2014-2015 – Webbredaktör, ICA Banken

Som webbredaktör på ICA Banken onlineavdelning hade jag ansvaret för innehållet på webben, appen och sociala medier. Jag deltog i digitala projekt, såg till att digitala flöden och processer konverterade och höll rätt tonalitet. Lansering av mobilt bankID, swish och handel med fonder i appen var några av projekten jag hann vara med på.

2010-2014 – Webbredaktör, Nobis Hospitality Group

På hotell- och restaurangkoncernen Nobis Hospitality Group fick jag mitt första jobb som webbredaktör. Jag ansvarade för koncernens hemsidor, nyhetsbrev och sociala medier. Under min tid där redesignade vi bland annat 7 av koncernens hemsidor som jag skapade allt innehåll till.

2008-2010 – Produktionsledare, Coop Sverige

Mitt första jobb var som produktionsledare på Coop Sverige marknadsavdelning. Jag projektledde och genomförde veckoproduktioner av direktreklam, annonser, relationsmarknadsföring, skyltar och affischer.

Hoppas du vill följa med mig på min resa framåt!

Skriven av:

Amanda Andersson
Frilansande Content Manager

Amanda har 15 års erfarenhet som Content Manager från några av Sveriges främsta varumärken och driver sedan 2021 Webbkommunikatör Stockholm AB.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här sidan använder cookies. Du accepterar våra villkor genom att fortsätta använda webbplatsen.   Läs mer