Hur gick mitt första år som egenföretagare?

Den 14:de april signerade och lämnade jag in mitt första bokslut för mitt företag Webbkommunikatör Stockholm AB. Hur gick egentligen mitt första år som egenföretagare?

Amanda som arbetar under sitt första år som egenföretagare.

När Coronapandemin låg som en blöt filt över Sverige och resten av världen i början av 2021. Jag var för tillfället permitterad på 40% från min tjänst som Marknadsansvarig på Skärgårdshotellet. När jag plötsligt hade lite luft i vardagen började en tanke gro. Är det nu jag ska starta mitt egna företag?

Jag gjorde verklighet av den tanken och den 17 mars 2021 så registrerades mitt aktiebolag Webbkommunikatör Stockholm AB hos Bolagsverket. Och i april var jag igång med mitt första uppdrag som Content Manager på 60plusbanken som är en del av Bluestep bank.

Vilka var mina kunder 2021?

  • 60plusbanken – en del av Bluestep bank
  • M Volvo Car Mobility
  • Agria Djurförsäkring

Content Manager på 60plusbanken

Mitt uppdrag som Content Manager på 60plusbanken innebar att se över befintlig struktur och befintligt innehåll av 60plusbanken.se. Jag producerade nya produkt- och kampanjsidor, skrev SEO-anpassade artiklar och tog fram en contentplan för SoMe. Jag deltog även i utvecklingen av ny funktionalitet som senare lanserats på sajten.

Skrivuppdrag för M Volvo Car Mobility

Till M Volvo Car Mobility fick jag i uppdrag att skriva texter till några av deras löpande sms- och mejlutskick.

Content Specialist på Agria Djurförsäkring

Efter en fem veckor sommarsemester började jag mitt uppdrag som Content Specialist på Agria Djurförsäkringar i augusti 2021. Uppdraget fortsatte 2021 ut och pågår fortfarande i skrivande stund. I mitt uppdrag arbetar jag främst med att optimera befintligt innehåll och skriva nytt innehåll för att fylla content gaps.

Skriven av:

Amanda Andersson
Frilansande Content Manager

Amanda har 15 års erfarenhet som Content Manager från några av Sveriges främsta varumärken och driver sedan 2021 Webbkommunikatör Stockholm AB.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här sidan använder cookies. Du accepterar våra villkor genom att fortsätta använda webbplatsen.   Läs mer