10 höjdpunkter från 2022

När det är full fart framåt är det lätt att glömma vad som faktiskt blev gjort. Här listar jag mina 10 höjdpunkter från mitt företagsår.

Amanda Anderssons 10 höjdpunkter för 2022.

1. Konsultuppdrag som Content Specialist

Hela 2022 fick jag fortsätta mitt uppdrag som Content Specialist hos Agria Djurförsäkring. Uppdraget började jag redan i augusti 2021. För mig som djurvän, hundägare och stalltjej är det ett riktigt drömuppdrag att få kombinera arbete med mitt djurintresse.

Anlita mig som Content Specialist

2. Vidareutbildat mig inom SEO

Att utvecklas och fortsätta vara nyfiken är viktiga delar i mitt företagande. Jag har därför satt ett mål att gå minst en utbildning per år. År 2022 fick bli året då jag gjorde en djupdykning och vidareutbildade mig inom SEO genom att gå utbildningen Sökmarknadsföring SEO & SEM på Medieinstitutet. Att skapa innehåll utifrån vad besökare faktiskt söker efter har verkligen gett mig en nytändning till att skapa innehåll.

3. Skrivit över 100 SEO-optimerade artiklar

Övning ger färdighet! Parallellt med utbildningen har jag under året skrivit över 100 SEO-optimerade artiklar, dels i mina uppdrag och dels till mig själv. Vilket gjort att jag fått en hel del lärdomar om vad som funkar och inte funkar genom att regelbundet följa upp artiklarna som jag skrivit. Det här är ett ämne jag vill fortsätta att utvecklas inom och jobba ännu mer med!

4. Lanserat en ny hemsida och grafisk profil

Det första jag gjorde när jag startade mitt företag var att börja snickra på min hemsida. Men jag blev aldrig riktigt nöjd. Sommaren 2022 kontaktade jag därför Sophie från OTK collective och frågade henne om hon kunde hjälpa mig. På den vägen var det och innan sommaren var slut hade Sophie tagit fram en ny grafisk profil, redesignat min hemsida och skapat Canva mallar som jag nu mera använder i företagets sociala medier.

5. Poddat för första gången

Jag har varit med i podden Företagsterapeuten som drivs av Jessica Hjert. I avsnittet berättar jag om vad som fick mig att starta eget företag, hur min företagsresa gått så långt, några tankar om hur det är att starta eget mitt under småbarnsåren och förstås lite tankar om digitalt innehåll.

Lyssna på poddavsnittet här

6. Planerat en workation

Jag och Lena (True Copy) bestämde oss för att planera en workation. Vi bjöd in 6 andra företagare som vi själva inspireras av och som på olika sätt kan bidra till oss andra. Vi ville skapa en bubbla under två dagar där vi inspirerar varandra, hittar nya perspektiv och kanske vänner. I januari 2023 var vi 8 företagare som samlades på Skärgårdshotellet i Nynäshamn.

7. 8 veckors semester

Att slippa räkna semesterdagar är en av mina drivkrafter till att starta eget. Cirka 8 veckors semester blev det under 2022, även om en av veckorna var ofrivillig. Jag och min dotter blev smittade av Covid när vi befann oss på Gran Canaria i januari 2022 blev det en vecka karantänliv på hotellet. Men resterande veckor var härliga semesterveckor tillsammans med familjen!

8. Tränat 101 träningspass

För att mitt företag ska gå bra behöver jag må bra. Rörelse är en viktig del för att jag ska må bra, känna mig stark och framförallt förbli smärtfri. Drygt halva året tränade jag regelbundet 3 dagar i veckan på boxen ReShape Studio. Men när de blev av med sin lokal kom jag av mig. Men hoppas kunna ta nya tag under 2023. Jag vill på nytt få in regelbunden träning i min vardag. Red gjorde jag däremot varje måndag hela året 2022. Finns det ett bättre sätt att starta sin vecka med än på hästryggen?

9. Blivit med hundvalpen Kerstin

Många tårar föll i juni när min 15-åriga fyrbenta vän Tuva fick somna in. Sorgen var enorm och huset ekade tomt. Alla rutiner som rutat in hela mitt vuxna liv försvann plötsligt. Skulle jag gå på promenad själv nu? Sommaren gick men under hösten fick Shih tzun Kerstin, 15 veckor gammal, göra entré i min och familjens liv. Ett riktigt lyckopiller som direkt hittade sin plats i vår familj. Bästa vännen och kollegan att ha vid sin sida.

10. Tagit förarintyg för båt

Till havs är där jag trivs som allra bäst. Men jag trivs inte lika mycket med att köra vår båt. Det ska det bli ändring på! Under höstens mörkaste månader passade jag därför på att fylla på med teoretiska kunskaper genom att gå kursen “Förarintyg för båt” när vår båtklubb Nynäshamns Segelsällskap höll den kursen. Nu ska jag bara lära mig det praktiskt också..

Skriven av:

Amanda Andersson
Frilansande Content Manager

Amanda har 15 års erfarenhet som Content Manager från några av Sveriges främsta varumärken och driver sedan 2021 Webbkommunikatör Stockholm AB.

2 thoughts on “10 höjdpunkter från 2022

  1. Hej! Vilken bra sammanställning, det där med att sökordoptimera efter vad folk faktiskt söker efter när de kommer till ens site och vilka ord de söker efter PÅ siten känns smart, och viktigt. Jag borde bli bättre på det första av de två, men jag har inte riktigt koll på hur man hittar vilka sökord folk använt. Det ska jag lära mig!

    1. Hej David! Kul att du gillar sammanställningen! Alltid nyttigt att titta tillbaka på året. Att skriva om vad folk faktiskt söker om rekommenderas. Det ger resultat! Planen är att skriva lite mer guide och tips om det här på bloggen framöver. Mvh, Amanda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här sidan använder cookies. Du accepterar våra villkor genom att fortsätta använda webbplatsen.   Läs mer